Ο ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

"Στο όνομα όλων των αγωνιζομένων, υπόσχομαι ότι θα λάβουμε μέρος σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σεβόμενοι και ακολουθώντας τους κανόνες οι οποίοι τους διέπουν, μέσα στο αληθινό πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, για τη δόξα του αθλητισμού και την τιμή των ομάδων μας".

Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

ΣΚΑΚΙ – Έναρξη μαθημάτων


Ο Α.Ο. «ΑΠΟΛΛΩΝ» Βριλησσίων με χαρά σας ενημερώνει ότι από την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 ξεκινούν τα μαθήματα σκακιού.
Το σκάκι είναι ένα άθλημα για όλες τις ηλικίες και ουσιαστικά δεν είναι ποτέ ούτε νωρίς ούτε αργά για να ξεκινήσει κανείς. Η προσδοκία μας είναι η διάδοση αυτού του πνευματικού παιχνιδιού που πλέον έχει αναγνωριστεί και από την ελληνική πολιτεία καθώς εισάγεται επιτέλους και στα σχολεία ως μάθημα.
Διεθνώς έχει αποδειχθεί ότι η συστηματική ενασχόληση με το σκάκι προσφέρει πολλαπλά οφέλη στους μαθητές. Έχει μετρηθεί ότι δυναμώνει την συγκέντρωση, την μνήμη και προσοχή ενώ διδάσκει παράλληλα και την πολιτισμένη συμπεριφορά τόσο στην νίκη όσο και στην ήττα, στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του χαρακτήρα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πανέμορφο άθλημα του σκακιού στην κα. Αντωνία Δημητρακοπούλου – 6972305048 ή στον κ. Αθανασίου Δημήτρης – 6947549536 

Δεν υπάρχουν σχόλια: