Ο ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

"Στο όνομα όλων των αγωνιζομένων, υπόσχομαι ότι θα λάβουμε μέρος σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σεβόμενοι και ακολουθώντας τους κανόνες οι οποίοι τους διέπουν, μέσα στο αληθινό πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, για τη δόξα του αθλητισμού και την τιμή των ομάδων μας".

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

Ξιφασκία - Αγώνες Αθλοπαιδιών μαθητών Δημοτικών Σχολείων 2014


Στο πλαίσιο των Αγώνων Αθλοπαιδιών Δημοτικών Σχολείων, η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας, προκηρύσσει Αγώνες Ξιφασκίας Αθλοπαιδιών μαθητών Δ' Ε' και ΣΤ' Δημοτικού, στα όπλα της Σπάθης, του Ξίφους Ασκήσεως και του Ξίφους Μονομαχίας.

Ημερομηνία: Σάββατο 31 Μαΐου και Κυριακή 1 Ιουνίου 2014
Τόπος:Αθήνα - Αίθουσα Ξιφασκίας Ο Α.Κ.Α.

1.   Δικαίωμα συμμετοχής: Στους αγώνες μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι αθλητές, αθλήτριες - μαθητές, μαθήτριες που φοιτούν στην Δ' , Ε' και ΣΤ' τάξη των Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και είναι κάτοχοι εγκύρου και ιατρικά θεωρημένου δελτίου αθλητή σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας.

2.   Δηλώσεις και Όροι Συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές: α) μέσω των σχολείων β) μέσω των γραφείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης β) μέσω των αθλητικών σωματείων των μαθητών, μαθητριών στην Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας μέχρι την Πέμπτη 29/05/2014. Στη δήλωση συμμετοχής εκτός του ονοματεπωνύμου θα πρέπει να αναγράφεται η τάξη και το σχολείο φοίτησης. Όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να βρίσκονται στο χώρο διεξαγωγής των αγώνων τουλάχιστον μισή ώρα πριν από την επίσημη έναρξη αυτών και να προσκομίσουν στην Τεχνική Διεύθυνση των Αγώνων το δελτίο αθλητή με πρόσφατη θεώρηση ιατρού, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Ξ. Κανένας αθλητής, αθλήτρια δεν μπορεί να δηλωθεί μετά το πέρας της προκαθορισμένης ώρας ή χωρίς την επίδειξη του ατομικού δελτίου αθλητή. Οι αθλητές θα μεταφερθούν στο χώρο των αγώνων με ευθύνη των γονέων τους και θα αγωνισθούν με ευθύνη του ιατρού του σωματείου τους. Για την πιστή τήρηση των ανωτέρω υπεύθυνη αποκλειστικά είναι η Τεχνική Διεύθυνση των Αγώνων.

3.  Τρόπος Διεξαγωγής: 1ος Γύρος με σύστημα Πούλ για την αρχική κατάταξη των αθλητών και αθλητριών. Στη συνέχεια θα εφαρμόζεται ευθύς αποκλεισμός (νοκ άουτ) στα 10 χτυπήματα και διάρκεια δύο τρίλεπτων μέχρι την ανάδειξη της πρώτης οκτάδας.

4.  Διεύθυνση Αγώνων-Διαιτησία: Η Τεχνική Διεύθυνση Αγώνων θα ορισθεί από την Ε.Ο.Ξ. ενώ ο Σύνδεσμος Διαιτητών (ΠΑ.ΣΥ.Π.Κ.Ο) θα ορίσει εκπρόσωπο και διαιτητές. Διαιτησία επίσης θα κάνουν και οι προπονητές των συμμετεχόντων αθλητών.

5.  Ιατρική κάλυψη: Η Ε.Ο.Ξ. θα καλύψει ιατρικά του αγώνες

6.   Ενημέρωση: Επιπλέον πληροφορίες για τους αγώνες παρέχονται από την Ε.Ο.Ξ. στα τηλέφωνα: 210 3607507, 210 3614197 & 210 3639781

7.   Έπαθλα: Σ' όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικό δίπλωμα, ενώ στους 4 πρώτους θα δοθούν μετάλλια.

8.  Πρόγραμμα: 
Σάββατο 31/5/2014
09:30 Ξίφος Μονομαχίας Αγοριών & Σπάθη Αγοριών
13:00 Ξίφος Μονομαχίας Κοριτσιών & Σπάθη Κοριτσιών
Κυριακή 1/6/2014
09:30 Ξίφος Ασκήσεως Αγοριών
12:00 Ξίφος Ασκήσεως Κοριτσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: