Ο ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

"Στο όνομα όλων των αγωνιζομένων, υπόσχομαι ότι θα λάβουμε μέρος σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σεβόμενοι και ακολουθώντας τους κανόνες οι οποίοι τους διέπουν, μέσα στο αληθινό πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, για τη δόξα του αθλητισμού και την τιμή των ομάδων μας".

Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014

Ξιφασκία – Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης Ανδρών “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”


Ένα κορυφαίο διεθνές γεγονός ξιφασκίας στη χώρα μας !!!

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας, στις 25 έως 27 Απριλίου 2014, διοργανώνει στο ΟΑΚΑ, το «29ο Κύπελλο Ακρόπολις» στη σπάθη Ανδρών. Πρόκειται για το σημαντικότερο γεγονός ξιφασκίας στη χώρα μας, δεδομένου ότι είναι αξιολογημένο από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ξιφασκίας (FIE) και από το 1990 περιλαμβάνεται σταθερά στη σειρά των διοργανώσεων του Παγκοσμίου Κυπέλλου για το συγκεκριμένο όπλο.

Στους συγκεκριμένους αγώνες συμμετέχουν οι κορυφαίοι αθλητές του όπλου (σπάθη), φορτωμένοι με ολυμπιακές, παγκόσμιες και ηπειρωτικές διακρίσεις, μιας και οι αγώνες έχουν άμεσο βαθμολογικό αντίκτυπο στην παγκόσμια κατάταξη.
Το Πρόγραμμα αγώνων έχει ως εξής:
Την Παρασκευή (25/4) τα ατομικά θα αρχίσουν στις 12 το μεσημέρι (προκριματικά και αγώνες νοκ άουτ μέχρι το “πίνακα των 64”). 
Το Σάββατο (26/4) διεξαγωγή αγώνων “νοκ άουτ” από τις 9.30 από τη «φάση των 64» μέχρι τους ημιτελικούς/τελικό στις 16:00 .
Την Κυριακή (27/4) διεξάγονται τα ομαδικά, από τις 9.30 το πρωί, με κατάληξη τον τελικό στις 16:00.
Η είσοδο για το κοινό είναι ελεύθερη για να παρακολουθήσει και να απολαύσει ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που πραγματοποιείται στην χώρα μας !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: