Ο ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

"Στο όνομα όλων των αγωνιζομένων, υπόσχομαι ότι θα λάβουμε μέρος σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σεβόμενοι και ακολουθώντας τους κανόνες οι οποίοι τους διέπουν, μέσα στο αληθινό πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, για τη δόξα του αθλητισμού και την τιμή των ομάδων μας".

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2009

Ξιφασκία – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων

Το Σαββατοκύριακο 07 & 08 Νοεμβρίου 2009 στο Ο.Α.Κ.Α. πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων στην Σπάθη και στο ξίφος Μονομαχίας.

Από αγωνιστικής πλευράς

Στα ΑΤΟΜΙΚΑ είχαμε:

Στα αγόρια

Σπάθη: 1ος ο Γιακουμάτος του Εκπ. Κωστέα, 2ος ο Συριόπουλο του Εκπ. Κωστέα και 3οι ο Δούκας του ΠΓΣ και ο Αριανούτσος του ΠΓΣ.

Ξίφος Μονομαχίας: 1ος ο Mεταξάς της Μακ. Λέσχη, 2ος ο Ζιάκα της Μακ. Λέσχη και 3οι ο Ηλιάδης της ΟΞΙΦ και ο Στιούκης Μ. των Χανίων.

Στα κορίτσια

Σπάθη: 1η η Κοτζαμάνη της Αθ. Λέσχης, 2η η Χουρή της ΑΕΚ και 3ες η Κουταλά του ΠΓΣ και η Χρυσού του ΓΕ Ηρακλείου.

Ξίφος μονομαχίας: 1η η Oικονομάκη του Χολαργού, 2η η Δημουλάκη του Χολαργού και 3ες η Μαλούχου του Χολαργού και η Σταυρίδου της ΟΞΙΦ.

Στα ΟΜΑΔΙΚΑ:

Σπάθη

Στα αγόρια

1ος τα Eκπ. Κωστέα/Γείτονα, 2ος ο Πανελλήνιος και 3η ΓΕ Φλώρινας. ]

Στα κορίτσια

1ος ο Πανελλήνιος, 2η η Αρκτεία Αρτέμιδας και 3η ΓΕ Ηρακλείου.

Ξίφος μονομαχίας

Στα αγόρια

1ος ο Xoλαργός, 2ος ο Παράδεισος και 3ος η ΟΞΙΦ.

Στα κορίτσια

1η η OΞΙΦ, 2ος ο Χολαργός και 3ος Π. Μελάς Φλώρινας.

Τα παραλειπόμενα

Κατά της 13:30 μας ειδοποιήσανε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και έπρεπε να εγκαταλείψουμε την αίθουσα που διεξάγονταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Σαν αποτέλεσμα είχε αθλητές και γονείς επί περίπου ενός τρίωρου 400 άτομα να βρίσκονται στο χώρο του parking και να περιμένουμε να τελειώσουν τις έρευνες από την αστυνομία με τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους της.

Μαζί με εμάς στο χώρο βρισκόταν και μπασκετμπολίστες του Παναθηναϊκού καθώς και το τεχνικό συνεργείο της Beyonce.

Η όλη αντίδραση των υπευθύνων της ομοσπονδίας ξιφασκίας χαρακτηρίστηκε από ψυχραιμία και καλή οργάνωση σε ότι αφορά την απομάκρυνση αθλητών και παραγόντων από τον χώρο χωρίς προβλήματα.

Προσωπική μου άποψη:

Αξίζουν συγχαρητήρια στον αθλητή Γιακουμάτο Μάριο-Ευάγγελο των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα για το ήθος του και την συμπεριφορά του απέναντι στους άλλους αθλητές αποδεικνύοντας τρανά το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ.

Ηλίας Κατσαρδής

Γ. Έφορος Α.Ο. Απόλλων Βριλησσίων

Εάν θέλετε να δείτε αποσπάσματα από τον αγώνα πατήστε εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: