Ο ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

"Στο όνομα όλων των αγωνιζομένων, υπόσχομαι ότι θα λάβουμε μέρος σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σεβόμενοι και ακολουθώντας τους κανόνες οι οποίοι τους διέπουν, μέσα στο αληθινό πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, για τη δόξα του αθλητισμού και την τιμή των ομάδων μας".

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009

Ξιφασκία – Διεθνούς κύρους ημερίδα διαιτησίας

Κάτι περισσότερο από μια απλή ημερίδα είναι η συνάντηση διαιτησίας που οργανώνεται, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και ώρα 16:00 έως 20:00, από το Σύνδεσμο Διαιτητών Ξιφασκίας σε συνεργασία με την ΕΟΞ.
Αποτελεί σπουδαία ευκαιρία προκειμένου να γίνει ανάλυση των κανονισμών και να διευκρινιστούν διάφορα σημεία για τα οποία υπάρχει ασαφής αντίληψη όσον αφορά την καταμέτρηση των χτυπημάτων/πόντων.
Η ημερίδα έχει τον τίτλο «Σύγχρονες τάσεις διαιτησίας ξιφασκίας στο διεθνή χώρο» και θα φιλοξενηθεί στο κτίριο της ΕΟΕ. Φυσικά, απευθύνεται σε όλους τους διαιτητές μας, καθώς επίσης στους ομοσπονδιακούς και σωματειακούς προπονητές, αφού θα γίνει ευρεία συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για όλες τις δύσκολες περιπτώσεις, προκειμένου να δοθούν οι εξηγήσεις για κάθε περίπτωση.
Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της ημερίδας (που είναι η 1η του είδους στη χώρα μας) έχει να κάνει με το γεγονός ότι η σχετική ανάλυση των κανονισμών θα γίνει από δύο κορυφαίους διεθνείς κριτές, αμφότεροι μέλη της επιτροπής διαιτησίας της FIE. Ήτοι,
τον Ιταλό, Μάρκο Σιέστο για τη σπάθη και
τον Ρώσο, Ίλμαρ Μαμέντοφ για το ξίφος ασκήσεως,
ενώ 3ος εισηγητής θα είναι ο Χάρης Τσολάκης, επίκουρος καθηγητής ΤΕΦΑΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: