Ο ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

"Στο όνομα όλων των αγωνιζομένων, υπόσχομαι ότι θα λάβουμε μέρος σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σεβόμενοι και ακολουθώντας τους κανόνες οι οποίοι τους διέπουν, μέσα στο αληθινό πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, για τη δόξα του αθλητισμού και την τιμή των ομάδων μας".

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2009

ΞΙΦΑΣΚΙΑ - ΝΕΑ ΕΚΛΠΗΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΩ ΚΟΥΜΠΑΝΗΤο 2009 αποδεικνύεται εξαιρετικά καλότυχο για τη Βάσω Κουμπάνη, η οποία συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα. Η πεισματάρα αθλήτρια του ΑΣΑΟ, μετά την παρθενική κατάκτηση του πανελλήνιου τίτλου στο ξίφος μονομαχίας Γυναικών τον Μάρτιο (στα 42 της), κέρδισε και το πρώτο μετάλλιο, γενικά, σε διεθνείς αγώνες, στο τουρνουά σατελάϊτ που έγινε το Σαβ/κο στο Σπλίτ/Κροατία και είναι υποψήφιο να αναβαθμιστεί σε Παγκόσμιο Κύπελλο.
Η Κουμπάνη ξάφνιασε με το πάθος και την αγωνιστικότητά της. Στην 8άδα του τουρνουά νίκησε, διαδοχικά, την Ίνγκλις/ΗΠΑ (15-11) και τη Ζόγκρεν/Σουηδία (15-9), προτού χάσει στον τελικό από τη Σέρβα, Ζμίλκα Ρόντιτς (6-15). Η επιτυχία αυτή ήταν, ασφαλώς η καλύτερη τόνωση του ηθικού της ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων. Ήδη, έκανε επτά τους βαθμούς της στην παγκόσμια κατάταξη (μαζί με τους 4β. που κέρδισε φέτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Φλώρινας).
Ακόμα, στους αγώνες του Σπλιτ είχαμε στην 9η θέση την Εμμανουέλλα Κωστάκη. Στους Άνδρες εξάλλου, τη συμμετοχή τους στα ημιτελικά διεκδίκησαν ο Βασίλης Φλώρος και ο Νίκος Πέρδικας που κατατάχθηκαν 5ος και 6ος αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: http://www.fencing.org.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: