Ο ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

"Στο όνομα όλων των αγωνιζομένων, υπόσχομαι ότι θα λάβουμε μέρος σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σεβόμενοι και ακολουθώντας τους κανόνες οι οποίοι τους διέπουν, μέσα στο αληθινό πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, για τη δόξα του αθλητισμού και την τιμή των ομάδων μας".

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009

ΞΙΦΑΣΚΙΑ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΠΑΘΗΣ - «ΕΙΔΙΚΑ» ΣΠΑΘΙΑ

Από επιτυχία σε επιτυχία βαδίζουν και φέτος τα «ειδικά» σπαθιά μας. Μετά από τα πέντε μετάλλια (αρχές Μαΐου) στο Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης με αμαξίδιο στο Μόντρεαλ, ήρθε, τώρα, μια νέα σπουδαία εμφάνιση να ενισχύσει τις προσδοκίες μας εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (τον Ιούλιο στη Βαρσοβία), που είναι και ο ψηλότερος στόχος για το 2009.
Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Λονάτο/Ιταλία, λοιπόν (με παρούσες όλες τις παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος), που ήταν και ο τελευταίος «σταθμός» πριν το Ευρωπαϊκό ο Μάνος Μπόγδος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σπάθη στη Β΄ κατηγορία αναπηρίας. Ενδεικτικό, μάλιστα, του πάθους του για διάκριση είναι ότι πέρασε 1ος από τα προκριματικά στο ταμπλό των αγώνων νοκ άουτ (!).
Πολύ καλή παρουσία είχαμε, επίσης στη σπάθη, από τον (5ο Παραολυμπιονίκη του Πεκίνου) Γεράσιμο Πυλαρινό, ο οποίος κατατάχτηκε 6ος στην Α΄ κατηγορία, αλλά και τους:
Παναγιώτη Τριανταφύλλου (10ος στη Β΄ κατηγορία σπάθης),
Γιώργο Αλεξάκη (16ος στην Α΄ κατηγορία σπάθης), ενώ
ενθαρρυντική θεωρείται και η παρθενική διεθνής εμφάνιση της Σίσσυς Στραβόλεμου (σπάθη), η οποία σημείωσε δύο νίκες στα προκριματικά.
Τα θετικά αυτά δείγματα εύλογο είναι να δυναμώνουν την πίστη του προπονητή τους (παλιού πρωταθλητή και τωρινού ομοσπονδιακού συνεργάτη της ΕΟΞ) Δημήτρη Κάζαγλη για διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. «Εφ' όσον συνεχίσουμε την προσπάθεια με τον ίδιο ρυθμό και την ίδια αυτοπεποίθηση, είναι βέβαιο ότι θα πετύχουμε το στόχο μας», είναι η εκτίμησή του για τους αγώνες στη Βαρσοβία.

ΠΗΓΗ: http://www.fencing.org.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: