Ο ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

"Στο όνομα όλων των αγωνιζομένων, υπόσχομαι ότι θα λάβουμε μέρος σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σεβόμενοι και ακολουθώντας τους κανόνες οι οποίοι τους διέπουν, μέσα στο αληθινό πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, για τη δόξα του αθλητισμού και την τιμή των ομάδων μας".

Τρίτη, 5 Μαΐου 2009

ΞΙΦΑΣΚΙΑ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ

Ούτε ένα ούτε δύο. Πέντε μετάλλια κατέκτησαν, το Σαβ/κο, τα «ειδικά» σπαθιά μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξιφασκίας με αμαξίδιο στο Μόντρεαλ. Μιλάμε, δηλαδή, για ένα μεγάλο άθλο χωρίς προηγούμενο, που έρχεται σαν συνέχεια των πρωτόγνωρων επιτυχιών της προηγούμενης περιόδου και των διακρίσεων που είχαμε στους Παραολυμπιακούς του Πεκίνου.
Κορυφαίο ελληνικό επίτευγμα στη διοργάνωση ήταν, φυσικά, το χρυσό ομαδικό μετάλλιο που κερδίσαμε στη σπάθη (με τους Πυλαρινό, Μπόγδανο, Αλεξάκη, και Τριανταφύλλου), το πρώτο μας γενικά σε αγώνες τέτοιου επιπέδου. Η επιτυχία αυτή προκάλεσε και τη μεγαλύτερη αίσθηση, αφού στα ημιτελικά νικήσαμε τους Αμερικανούς και στον τελικό τους Πολωνούς (45-37).
Τα άλλα τέσσερα μετάλλια ήρθαν στα ατομικά αγωνίσματα με:
τον Μάνο Μπόγδο, ασημένιο στη σπάθη στη β΄ κατηγορία αναπηρίας, με αντίπαλο στον τελικό τον Γάλλο, Κρατέρ (8-15) και χάλκινο στο ξίφος μονομαχίας,
τον Παναγιώτη Τριανταφύλλου (χάλκινο στη σπάθη) επίσης στη β΄ κατηγορία αναπηρίας,
τον Γεράσιμο Πυλαρινό (χάλκινο στη σπάθη) στην α΄ κατηγορία αναπηρίας,
ενώ 5ος πλασαρίστηκε ο Γιώργος Αλεξάκης (σπάθη α΄ κατηγορίας).
Γενικά, η ελληνική παρουσία στους αγώνες του Μόντρεαλ χαρακτηρίστηκε απίστευτη από παράγοντες κρατών με σοβαρή προϊστορία στο χώρο (όπως η Γερμανία) και συνοδεύτηκε από πολλά συγχαρητήρια.
Αυτή, άλλωστε, είναι και η καλύτερη επιβράβευση για τις προσπάθειες των αθλητών και την αθόρυβη δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια από τον άξιο προπονητή της ομάδας (ομοσπονδιακό συνεργάτη της ΕΟΞ) Δημήτρη Κάζαγλη, με τωρινό στόχο το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Ιούλιος/Πολωνία).

ΠΗΓΗ: Ε.Ο.Ξ.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: