Ο ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

"Στο όνομα όλων των αγωνιζομένων, υπόσχομαι ότι θα λάβουμε μέρος σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σεβόμενοι και ακολουθώντας τους κανόνες οι οποίοι τους διέπουν, μέσα στο αληθινό πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, για τη δόξα του αθλητισμού και την τιμή των ομάδων μας".

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009

ΞΙΦΑΣΚΙΑ – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ «Κύπελλο Μάχης της Κρήτης 2009»

Στις παλιές καλές (και ακόμα καλύτερες) μέρες επιστρέφει σταθερά η ξιφασκία στην Κρήτη, προς μεγάλη ικανοποίηση της ΕΟΞ. Το άθλημα δυναμώνει συνεχώς, αποκτά νέες ρίζες από το ένα άκρο μέχρι το άλλο κι διαθέτει πλέον υπολογίσιμη δυναμική.
Αφορμή που γράφονται τα παραπάνω είναι η διεξαγωγή αγώνων ξιφασκίας για 2η συνεχή χρονιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη «Μάχη της Κρήτης». Η σχετική πρωτοβουλία ανήκει στην Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων, με τη διοργάνωση τουρνουά βετεράνων στο ξίφος μονομαχίας στο δημοτικό στάδιο της πόλης.
Την όλη προσπάθεια στήριξε η τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μόνο, με τους αγώνες, μάλιστα, να προσελκύουν πολυάριθμο κοινό. Νικητής αναδείχτηκε ο (42χρονος, κυπελλούχος Ελλάδος 2007) εν ενεργεία ξιφομάχος του Αθηναϊκού, Άρης Κουτσουφλάκης, ο οποίος επικράτησε με ένα κτύπημα διαφορά (15-14) του (άλλοτε πρωταθλητή Ελλάδος και τωρινού ομοσπονδιακού συνεργάτη στη Φλώρινα) Πέτρου Τσώκα, σε ένα τελικό με πολλές ανατροπές στο σκορ, αλλά και... σπάσιμο σπαθιών (!).
Εδώ πρέπει ακόμα να σημειωθεί ότι στις θέσεις μεταλλίων (χάλκινο) πλασαρίστηκε, όπως και πέρυσι, ο (57χρονος) διοικητής του Πεδίου Βολή Χανίων, στρατηγός Γιώργος Τσαρτσαρής, με εξαιρετική μάλιστα εμφάνιση μέχρι τα ημιτελικά (όπου αποκλείστηκε δύσκολα από τον Τσώκα). Εξίσου, όμως, αξιομνήμονευτο είναι ότι στην 3η θέση έφτασε, επίσης, ο (παραολυμπιονίκης του Πεκίνου) Γεράσιμος Πυλαρινός.

ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: