Ο ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

"Στο όνομα όλων των αγωνιζομένων, υπόσχομαι ότι θα λάβουμε μέρος σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σεβόμενοι και ακολουθώντας τους κανόνες οι οποίοι τους διέπουν, μέσα στο αληθινό πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, για τη δόξα του αθλητισμού και την τιμή των ομάδων μας".

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2009

ΞΙΦΑΣΚΙΑ - 19α Ηλιοπούλεια

Ήταν όλοι εκεί για τα «19α Ηλιοπούλεια» της ξιφασκίας. Και η ΑΕΚ και η Αθην. Λέσχη και η Αρκτεία Αρτέμιδας και η ΛΟΠ και όλοι οι άλλοι σύλλογοι του κέντρου που καλλιεργούν το όπλο της σπάθης.Φυσικά και ο διοργανωτής Πανελλήνιος, που φιλοξένησε με επιτυχία τους αγώνες στο οπλασκητήριό του.
Η φετινή διοργάνωση μνήμης για τον αδικοχαμένο (σε τροχαίο) πρωταθλητή σπάθης Βασίλη Ηλιόπουλο, ήταν, πράγματι, η πολυαριθμότερη σε αθλητές (και θεατές!) στη μέχρι τώρα διαδρομή της, αλλά κυρίως καταγράφεται ως η πλέον αντιπροσωπευτική από πλευράς συμμετοχής συλλόγων. Γεγονός που έκανε πιο έντονα τα συναισθήματα ειδικά των παρευρεθέντων συναθλητών του.
Παρόντες στους αγώνες ήταν ο τεχν. σύμβουλος της ΕΟΞ (και συναθλητής του Ηλιόπουλου) Μανώλης Σαρρής, ο έφορος του Πανελληνίου, Θόδωρος Θεοφάνους, και συγγενείς του Ηλιόπουλου. Ο πατέρας, μάλιστα, του Ηλιόπουλου βούρκωσε όταν έκανε την απονομή κυπέλλου στον καλύτερο ξιφομάχο του Πανελληνίου (Αριανούτσος). Ολόκληρη, όμως, η οργανωτική προσπάθεια ήταν καλοστημένη και, τελικά, πρόσφερε μια σημαντική αγωνιστική διέξοδο στα νέα παιδιά.
Νικητής στα «19α Ηλιοπούλεια» αναδείχτηκε ο (πρωταθλητής Ελλάδος σπάθης στους Παίδες) Ρομπέρτο Ντάβολι/Αθ. Λέσχη, με αντίπαλο στον τελικό τον Αλέξανδρο Πολιάκοβ/Παναθηναϊκός (15-6). Την 3η θέση μοιράστηκαν Μάριος Γιακουμάτος/Παναθηναϊκός και Δημήτρης Μητρόπουλος/Αθ. Λέσχη, ενώ την 8άδα των τελικών συμπλήρωσαν οι Σπ. Αποστόλου/Εκπ. Κωστέα - Γείτονα, Μ. Μαντζιάρ/ΠΑΟ, Ομάρ Γκαμίλ/Εκπ. Κωστέα - Γείτονα και Ιάσονας Αριανούτσος/ΠΓΣ.

ΠΗΓΗ: Ε.Ο.Ξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: