Ο ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

"Στο όνομα όλων των αγωνιζομένων, υπόσχομαι ότι θα λάβουμε μέρος σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σεβόμενοι και ακολουθώντας τους κανόνες οι οποίοι τους διέπουν, μέσα στο αληθινό πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, για τη δόξα του αθλητισμού και την τιμή των ομάδων μας".

Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2009

ΞΙΦΑΣΚΙΑ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή η ΕΟΞ βρίσκεται σε ρυθμούς έντονης προετοιμασίας προκειμένου να φιλοξενήσει τη σημαντικότερη διοργάνωση ξιφασκίας σε διεθνές επίπεδο για τη χώρα μας, που είναι το «24ο Κύπελλο Ακρόπολις» στη σπάθη Ανδρών. Οι αγώνες θα διεξαχθούν 30-31/1 στο ΟΑΚΑ και όπως συμβαίνει ανελλιπώς από το 1990 είναι ενταγμένοι στο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και στο θεσμό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με βαθμολογία που μετράει στην παγκόσμια κατάταξη.
Είναι ευνόητο ότι με δεδομένη τη διεθνή οικονομική κρίση και τη μειωμένη χορηγική ανταπόκριση, η οργανωτική προσπάθεια ετούτη τη χρονιά θα είναι οπωσδήποτε δυσκολότερη. Παρο όλα αυτά γίνονται ήδη συντονισμένες κινήσεις από την ΕΟΞ ώστε, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις που θα διατηρήσουν την αναγνώριση της διοργάνωσης μεταξύ των πιο επιτυχημένων παγκοσμίως.
Για τις ανάγκες του «24ου Κυπέλλου Ακρόπολις», σύμφωνα με όσα προβλέπονται διεθνώς, θα στρωθούν συνολικά στο ΟΑΚΑ 8+1 πίστες για τον τελικό. Ακόμα θα τοποθετηθούν 4+1 ηλεκτρονικοί πίνακες (60 ιντσών) για την ευχερή παρακολούθηση της διαμόρφωσης του γενικού ταμπλό, όπως και η εξέλιξη του σκορ των αγώνων, με ευθύνη χειρισμού του προγράμματος από τη FIE.
Παρατηρητής των αγώνων έχει οριστεί ο Γεωργιανός, Σαχβάτζε.

Πηγή: http://www.fencing.org.gr/news/details.asp?id=485

Δεν υπάρχουν σχόλια: