Ο ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

"Στο όνομα όλων των αγωνιζομένων, υπόσχομαι ότι θα λάβουμε μέρος σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σεβόμενοι και ακολουθώντας τους κανόνες οι οποίοι τους διέπουν, μέσα στο αληθινό πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, για τη δόξα του αθλητισμού και την τιμή των ομάδων μας".

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 2008

Την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Προπονητήριο Μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α. ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) βράβευσε τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της χρονιάς.
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των κορυφαίων της χρονιάς έχουν ως εξής:
ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ
1. Νικολαϊδης Αλέξανδρος (τάε κβον ντο)
2. Παπαλουκάς Θεόδωρος (μπάσκετ)
3. Γιαννιώτης Σπύρος (κολύμβηση)
ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ
1. Δεβετζή Χρυσοπηγή (στίβος)
2. Τσουμελέκα Αθανασία (στίβος)
3. Μαυρίδου Βικτωρία (άρση βαρών)
ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
1. Πολύμερος Βασίλης-Μούγιος Δημήτρης (κωπηλασία)
2. Ινγκλινγκ Ιστιοπλοϊα
3. Εθνική Ανδρών Μπάσκετ
ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
1. Ποστιλιόνε Τζιάνι (κωπηλασία)
2. Ομπράντοβιτς Ζέλικο (μπάσκετ)
3. Σιούντρης Αθανάσιος (στίβος)
ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
1. Ταϊγανίδης Χαράλαμπος (κολύμβηση)
2. Καπελλάκης Γιώργος (κολύμβηση)
3. Σταθελάκος Πασχάλης (στίβος)
ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
1. Δημόγλου Αλεξάνδρα (στίβος)
2. Καραγιάννη Ανθή (στίβος)
3. Σταματουλά Μαρία (στίβος)
Ειδικές βραβεύσεις: Έπαθλο Αθλητικής Προσφοράς στη Βάσω Καραντάσιου για την πολυετή προσφορά της στο ελληνικό βόλεϊ και στον Γιάννη Αναστασίου για την πολυετή προσφορά του στο ποδόσφαιρο. Έπαθλο Αθλητικού Ήθους-Ελληνική Τράπεζα στον Νίκο Μπουντούρη για το ήθος που επέδειξε στην αθλητική του σταδιοδρομία. Έπαθλο «Fair Play» (Ευ Αγωνίζεσθαι) στον Αλβάρο Ρεκόμπα για ενέργειά του στη διάρκεια του αγώνα Πανιώνιος-Άρη στις 19 Οκτωβρίου 2008, που εξυψώνει το αθλητικό ήθος και το ευ αγωνίζεσθε. Έπαθλο Κοινωνικής Προσφοράς στην οικογένεια του Αλέξανδρου και της Αναστασίας Ποικιλίδη, για τη σπουδαία προσφορά τους στον αθλητισμό και την κοινωνία. Έπαθλο «Coca Cola Τρία Έψιλον» στη Δήμητρα Ανδρούτσου, για την υψηλή επίδοσή της στον αθλητισμό και τις επιστήμες. Έπαθλο ανερχόμενου ταλέντου στον Νίκο Ανδριανόπουλο (σκοποβολή), στον Λευτέρη Κοσμίδη (γυμναστική) και στην Κέλλη Αραούζου (κολύμβηση).
Ειδικές τιμητικές διακρίσεις:Στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, για την εντυπωσιακή παρουσία της αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Στον Λεωνίδα Θεοδωρακάκη, για την πολυετή προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό. Στον Αλέξανδρο Σταθόπουλο, για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στον αγώνα τριάθλου Ultraman στους Παγκόσμιους Αγώνες Υπεραποστάσεων, που διεξήχθησαν στον Καναδά το 2008.Στην Ομάδα Ποδοσφαίρου των Special Olympics για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο 2008.Στον Αντώνη Πυλιαρό και στον Γιάννη Λογοθέτη για την προσφορά του στην Ελληνική Ραδιοφωνία, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων ΕΡΤ. Στον Παναθηναϊκό Α.Ο. και στον Γ.Σ. Ηρακλή για την εκατονταετή δράση και προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό.
Το Διεθνές Βραβείο πήρε ο Νοτιοαφρικανός Όσκαρ Πιστόριους για την προσφορά του στο αθλητισμό.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: