Ο ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

"Στο όνομα όλων των αγωνιζομένων, υπόσχομαι ότι θα λάβουμε μέρος σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σεβόμενοι και ακολουθώντας τους κανόνες οι οποίοι τους διέπουν, μέσα στο αληθινό πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, για τη δόξα του αθλητισμού και την τιμή των ομάδων μας".

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2008

ΣΤΙΒΟΣ – ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΗΣ IAAF ΓΙΑ ΤΟ 2008

Η IAAF ανακοίνωσε τους κορυφαίους αθλητές για την χρονιά 2008.
Στους άνδρες κορυφαίος αθλητής αναδείχθηκε ο Γιουσέιν Μπολτ ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ., 200μ. και 4Χ100μ. στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου σημειώνοντας ισάριθμα παγκόσμια ρεκόρ.
Στις γυναίκες τον τίτλο κατέκτησε η Γέλενα Ισινμπάγεβα η οποία σημείωσε τρία παγκόσμια ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο, ενώ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.
Ο κουβανός Ντάιρον Ρόμπλες κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 110μ. εμπόδια και "χρυσός" Ολυμπιονίκης του Πεκίνου βραβεύτηκε για την καλύτερη παρουσία στη φετινή χρονιά.
Στις γυναίκες τον αντίστοιχο τίτλο μοιράστηκαν οι Ντίμπαμπα και Σποτάκοβα.
Επίσης η αμερικανίδα αθλήτρια Τζάκι Τζόινερ-Κέρσι η οποία ξεχώρισε στις δεκαετίες του '80 και του '90 βραβεύτηκε με ειδικό έπαθλο λόγω της συμπλήρωσης 80 χρόνων γυναικείου αθλητισμού σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: