Ο ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

"Στο όνομα όλων των αγωνιζομένων, υπόσχομαι ότι θα λάβουμε μέρος σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σεβόμενοι και ακολουθώντας τους κανόνες οι οποίοι τους διέπουν, μέσα στο αληθινό πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, για τη δόξα του αθλητισμού και την τιμή των ομάδων μας".

Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2008

ΞΙΦΑΣΚΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ο ερχόμενο Σαββατοκύριακο (11-12/10) θα συνεδριάσει στα Χανιά για 3η (και τελευταία για τον τρέχοντα χρόνο) το Δ.Σ. της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. Αυτή είναι η 2η φορά που η χώρα μας (η 1η ήταν το 2006) αναλαμβάνει το ρόλο «οικοδέσποινας» για τις εργασίες του συγκεκριμένου οργανισμού, του οποίου τυχαίνουμε ιδρυτικά μέλη. Με την έννοια αυτή, αλλά και το ότι η Μεσογειακή Συνομοσπονδία έχει εξελιχτεί στο μεταξύ σε μια υπολογίσιμη δύναμη στο διεθνή χώρο (αριθμεί ήδη 23 χώρες � μέλη), μπορεί να χαρακτηριστεί ως σημαντικό γεγονός.
Ενδεικτικό, άλλωστε, του ενδιαφέροντος της κινητικότητας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας θεωρείται, επίσης, ότι στα Χανιά θα βρεθούν η (Ρουμάνα) αντ/δρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Αννα Πάσκου, αλλά και ο πρόεδρος της ιταλικής Ομοσπονδίας ξιφασκίας, Τζόρτζιο Σκάρσιο «Αναμφίβολα, ο ρόλος της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, θα έχει πάντα πολύπλευρο και αυξανόμενο ενδιαφέρον, με δεδομένο ότι οι αγωνιστικές δραστηριότητες απευθύνονται στις νεανικές ηλικίες», σχολίασε ο γ.γ. της ΕΟΞ (και μέλος του Δ.Σ. τη Συνομοσπονδίας) Δημήτρης Κοντός.

Πηγή και περισσότερα για αυτό το θέμα στο :
http://www.fencing.org.gr/news/details.asp?id=415

Δεν υπάρχουν σχόλια: