Ο ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

"Στο όνομα όλων των αγωνιζομένων, υπόσχομαι ότι θα λάβουμε μέρος σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σεβόμενοι και ακολουθώντας τους κανόνες οι οποίοι τους διέπουν, μέσα στο αληθινό πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, για τη δόξα του αθλητισμού και την τιμή των ομάδων μας".

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2008

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Η νέα αγωνιστική περίοδος στην ξιφασκία άρχισε από την Φλώρινα. Εκεί δόθηκαν το Σαβ/κο, οι πρώτες μάχες. Οι αγώνες αφορούσαν την κατηγορία Νέων μέχρι 20 χρονών, σε μια «διπλή» επιτυχημένη διοργάνωση από τους τοπικούς συλλόγους, με μεγάλη συμμετοχή αλλά χωρίς εκπλήξεις.
Στο ξίφος ασκήσεως πρώτευσαν ο Γιώργος Μπακατσιάς/Αθηναϊκός και η (πρωταθλήτρια Νεανίδων και Νέων γυναικών 2008) Άννα Μπουρδάκου/ Αθ.Λέσχη.
Στη σπάθη ο (επικεφαλής στην εθνική κατάταξη) Γιάννης Σαρρής/ΠΓΣ και η (πρωταθλήτρια Νέων γυναικών 2008) Μαρίνα Παϊζη/Αθ.Λέσχη.
Στο ξίφος μονομαχίας ο (επικεφαλής στην εθνική κατάταξη) Αριστείδης Γκίνης/ΟΞΙΦ και η ( πρωταθλήτρια Νεανίδων και Νέων γυναικών 2008) Δέσποινα Γεωργιάδου/ΠΓΣ.
Ειδικότερατα μετάλλια της διοργάνωσης κατέκτησαν:
Στο «Κύπελλο Φλώρινας»:
ΞΙΦΟΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ: Νέοι: Μπακατσιάς/Αθηναϊκός — Καφτανάκης /ΑΟΞ Αιγάλεω 15 — 11 στον τελικό (3οι Καββαδίας και Σκούφος αμφότεροι του ΑΟΞ Αιγάλεω) Νέες: Μπουρδάκου /Αθ.Λέσχη — Στάντσιου/ΑΣΑΟ 15-11 στον τελικό (3ες Ανδριώτη/Οδυς.Χαλανδρίου και Κεσίδου/ΟΞΙΦ).
ΣΠΑΘΗ: Νέοι: Σαρρής /ΠΓΣ — Δρούγκας/ΠΓΣ 15-9 (3οι Κάβουρας/ΠΓΣ και Καφαταρίδης/Αρκτεία) Νέες: Παϊζη/Αθ.Λέσχη — Αγγελακοπούλου / εκπ.Κωστέα15-9 (3ες Αραβιάδη/ΓΕΦ και Κουτσοθανάση/εκπ.Κωστέα).
Στο «Κύπελλο Λυγκήστις»:
ΞΙΦΟΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ:
Νέοι: Γκίνης/ΟΞΙΦ — Στέφος/ΠΓΣ 15-11 (3οι Γαργουλάκης/Οδυς.Χαλανδρίου και Σωτήρας/ΟΞΙΦ). Νέες: Γεωργιάδου/ΠΓΣ — Κοκκότη/Χολαργός 15-9 (3ες Βεϊκου/ΟΞΙΦ και Ταλίδου/ΟΞΙΦ).

ΠΗΓΗ:
http://www.fencing.org.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: