Ο ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

"Στο όνομα όλων των αγωνιζομένων, υπόσχομαι ότι θα λάβουμε μέρος σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σεβόμενοι και ακολουθώντας τους κανόνες οι οποίοι τους διέπουν, μέσα στο αληθινό πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, για τη δόξα του αθλητισμού και την τιμή των ομάδων μας".

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2008

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ – ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Η ελληνική κωπηλασία στης 20 Σεπ. 08 πραγματοποίησε στο ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά την πιο λαμπρή σελίδα στην ιστορία της κατακτώντας πέντε χρυσά μετάλλια στο φινάλε του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού.
Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες τα ελληνικά κουπιά έφτασαν πρώτα στον τερματισμό στους πέντε από τους έξι τελικούς .
Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι ασημένιοι Ολυμπιονίκες του Πεκίνου Βασίλης Πολύμερος και Δημήτρης Μούγιος στο διπλό σκίφ ελαφρών βαρών, οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χρύσα Μπισκιτζή στο διπλό σκίφ ελαφρών βαρών. Ο Γιάννης Χρήστου στο σκίφ, οι Γιώργος Τσιομπανίδης και Παύλος Γαβριηλίδης στο δικώπο, καθώς και οι Νίκος Γκουντούλας, Απόστολος Γκουντούλας, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Τσίλης στην τετρακώπου άνευ.
Συγχαρητήρια αξίζουν βέβαια και στα κορίτσια του διπλού σκίφ, την Τριανταφυλλιά Καλαμποκά και την Χριστίνα Γιαζιτζίδου που τερμάτισαν στην 4η θέση, όπως και στους Ηλία Παππά και Στέργιο Παπαχρήστου που πήραν την 6η θέση στον μικρό τελικό του σκίφ ανδρών.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ !

Δεν υπάρχουν σχόλια: