Ο ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

"Στο όνομα όλων των αγωνιζομένων, υπόσχομαι ότι θα λάβουμε μέρος σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σεβόμενοι και ακολουθώντας τους κανόνες οι οποίοι τους διέπουν, μέσα στο αληθινό πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, για τη δόξα του αθλητισμού και την τιμή των ομάδων μας".

Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - ΠΕΚΙΝΟ 2008

Το Σάββατο ξεκίνησαν οι 13οι Παραολυμπιακοί Αγώνες (6-17 Σεπτεμβρίου). Με μία λαμπρή τελετή μπροστά σε 91 χιλιάδες ανθρώπους, στη «Φωλιά του Πουλιού», ο ουρανός του Πεκίνου γέμισε ξανά χρώμα και φως από εντυπωσιακά βεγγαλικά.
Η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα αποτελείται από 68 αθλητές (52 Αθλητές και 16Αθλήτριες) που θα αγωνιστούν σε 10 αθλήματα. Συγκεκριμένα στα αθλήματα: Άρση Βαρών σε πάγκο, Κολύμβηση, Μπότσια, Ποδηλασία, Σκοποβολή, Στίβο, Τοξοβολία, Τζούντο, Ιστιοπλοΐα και Ξιφασκία με αμαξίδιο.Μεταξύ των αθλητών που συμμετέχουν στην Παραολυμπιακή Ομάδα είναι και πολλοί μεταλλιούχοι της Αθήνας όπως οι Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, Χρήστος Ταμπαξής, Ανθή Καραγίαννη, Κωνσταντίνος Φύκας, Γιάννης Κωστάκης, ΑλέξανδροςΤαξιλδάρης, Μαρία Καλπακίδου, Γιώργος Καραμηνάς, Ευθύμιος Καλαράς, Γιώργος Καπελάκης και Παρασκευή Καντζά αλλά και ο Χρυσός Παραολυμπιονίκς του Σύδνεϋ Αθανάσιος Μπαράκας. Την ομάδα στελεχώνουν και αρκετοί νέοι αθλητές που εκπροσωπούν τη χώρα μας για πρώτη φορά σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: