Ο ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

"Στο όνομα όλων των αγωνιζομένων, υπόσχομαι ότι θα λάβουμε μέρος σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σεβόμενοι και ακολουθώντας τους κανόνες οι οποίοι τους διέπουν, μέσα στο αληθινό πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, για τη δόξα του αθλητισμού και την τιμή των ομάδων μας".

Τρίτη, 12 Αυγούστου 2008

Ξεκίνησε το "Ακρόπολις 2008" με τη συμμετοχή 84 σκακιστών

Με τη συμμετοχή 84 σκακιστών και σκακιστριών από 22 χώρες ξεκίνησε το Σάββατο 9 Αυγούστου το διεθνές τουρνουά «Ακρόπολις 2008». Πρόκειται για το ιστορικότερο διεθνές τουρνουά της χώρας μας που διοργανώνεται για 23η χρονιά.Για 2η συνεχή χρονιά αποτελεί συνδιοργάνωση της ΕΣΟ και της Νομαρχίας Αθηνών χάρη στο ενδιαφέρον που επέδειξε ο Νομάρχης κ. Γιάννης Σγουρός, ένας πολιτικός με ξεχωριστή συμβολή στον ελληνικό αθλητισμό. Η πολύτιμη συμμετοχή της Νομαρχίας Αθηνών ενισχύει την προσπάθεια της ομοσπονδίας για ανάπτυξη και προβολή του σκακιού και φανερώνει την ευαισθησία της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης για τα πολιτιστικά – αθλητικά γεγονότα που συμβάλλουν ταυτόχρονα στη βελτίωση της καθημερινής μας ζωής, αλλά και προβάλλουν την πόλη της Αθήνας διεθνώς.Χορηγός των αγώνων είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.Το φετινό «Ακρόπολις» είναι ενταγμένο, όπως και αυτό του 2007, στα τουρνουά της Ένωσης Επαγγελματιών Σκακιστών (ACP) που διοργανώνονται ως «ACP TOUR 2008-2009» και διεξάγεται ως ένα ενιαίο διεθνές τουρνουά για άνδρες και γυναίκες με περιορισμένο αριθμό προσκλήσεων.Στο τουρνουά συμμετέχουν 25 άνδρες και γυναίκες γκραν μετρ, με επικεφαλής τον περυσινό νικητή, τον Ισραηλινό Ίλια Σμίριν. Ξεχωρίζουν επίσης ο Ουκρανός γκραν μετρ Όλεγκ Ρομανίσιν, ο Γερμανός Αλεξάντερ Γκραφ, οι κορυφαίες σκακίστριες Νατάλια Ζούκοβα (Ουκρανία) και Ελίνα Ντανιελιάν (Αρμενία), ο ταλαντούχος 16χρονος Ισπανός Ιβάν Σαλγκάδο Λόπεζ. Από την Ελλάδα συμμετέχουν τα μέλη των εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών, οι πρωταθλητές νέων – νεανίδων και αρκετοί ισχυροί σκακιστές.Οι αγώνες διεξάγονται στο ξενοδοχείο President (Λεωφ. Κηφισίας 43, αίθουσα «Ευρώπη») και θα διαρκέσουν ως τις 17 Αυγούστου, με ώρα έναρξης 17:00 (14:00 στις 17/8). Η είσοδος για τους θεατές είναι ελεύθερη. Παράλληλα οι αγώνες καλύπτονται στο διαδίκτυο από την ιστοσελίδα της ΕΣΟ (www.chessfed.gr/acropolis2008) με αποτελέσματα, βαθμολογίες, παρτίδες, φωτογραφίες, αλλά και ζωντανή αναμετάδοση των σημαντικότερων παρτίδων κάθε γύρου.Διευθυντής αγώνων είναι ο διεθνής διαιτητής Οδυσσέας Βαζελάκης, μέλος του ΔΣ της ΕΣΟ και επικεφαλής διαιτητής ο διεθνής διαιτητής Χρήστος Πιλάλης, αναπληρωτής γεν. γραμματέας της ΕΣΟ.
Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία καλωσορίζει τους αθλητές και τις αθλήτριες που παίρνουν μέρος στο τουρνουά και τους εύχεται καλή επιτυχία!

Πηγή
http://www.chessfed.gr/Acropolis2008/press1gr.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια: