Ο ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

"Στο όνομα όλων των αγωνιζομένων, υπόσχομαι ότι θα λάβουμε μέρος σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σεβόμενοι και ακολουθώντας τους κανόνες οι οποίοι τους διέπουν, μέσα στο αληθινό πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, για τη δόξα του αθλητισμού και την τιμή των ομάδων μας".

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2008

Λίγα λόγια για την Τοξοβολία


Η τοξοβολία είναι η τέχνη μα και το άθλημα εκείνο που επιτρέπει σε όλους ελεύθερα να δραστηριοποιηθούν μαζί του.Αφορά όλες τις ηλικίες, σε όλα τα αγωνιστικά επίπεδα (πρωταθλητισμό ή μη).Επίσης η άσκηση της τοξοβολίας αφορά όλους εκείνους που θέλουν την γνωρίσουν και να νιώσουν πρωτόγνωρες συγκινήσεις μέσα απ’ αυτήν, ανεξαρτήτως σωματότυπου και ηλικίας.

Είναι ένα άθλημα με δύο όψεις: Καταρχήν, μπορεί να το δει κανείς σαν μέσον εκγύμνασης και καλλιέργειας φυσικών δεξιοτήτων. Παραδείγματος χάριν, δυναμώνει το πάνω μέρος του σώματος, μαθαίνει να συντονίζει τις κινήσεις του και να συγκεντρώνει την προσοχή του. Μπορεί να το δει όμως, καθαρά, και σαν τέχνη, όπου έχει να κάνει με λεπτεπίλεπτες κινήσεις. Κάθε βολή είναι σαν ένας πίνακας που εκφράζει τον ίδιο τον εαυτό του. Έτσι η τοξοβολία έχει τα στοιχεία της τέχνης που την κάνουν συναρπαστική γι’ αυτούς που γνωρίζουν και την άλλη της πλευρά. Με την τοξοβολία μαθαίνει κανείς να σέβεται τους κανόνες και να τους τηρεί, μεταφέροντας τη γνώση που αποκτά και στη ζωή του.
Υπεύθυνος Αθλήματος
Κώστας Κουρκουτάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: